top of page

Τα νέα από την Διαμαρτυρία των Υγειονομικών κατά της Υποχρεωτικότητας στο Πάρκο Ελευθερίας



Γράφει ο Ιατρός Ευθυμιάδης Δημήτριος


Το Σάββατο 20.11.2021 πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας η καθιερωμένη συνάντηση των Υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας. Η έναρξη έγινε με εισαγωγικό χαιρετισμό της συντονίστριας του νοσοκομείου Βούλας (υγειονομικού σχηματισμού που διοργάνωσε τις δράσεις της εβδομάδας).

Ακλούθησαν ομιλίες των προσκεκλημένων της εβδομάδας, της κ. Βασιλικής Γέμου, Καθηγήτριας Παιδιατρικής στην Α’ Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και του κ. Κωνσταντίνου Πουλά, Αναπληρωτή Καθηγητή Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη ζωηρή ανταπόκριση των παρευρισκόμενων στις ομιλίες ακολούθησε μαζική πορεία των Υγειονομικών και των υποστηρικτών αυτών με παλμό και μαχητικά συνθήματα κατά των αναστολών και της υποχρεωτικότητας, υπέρ των ελευθεριών, της δημοκρατίας και των συνταγματικών δικαιωμάτων.

Η πορεία έκανε στάση απέναντι από την πρεσβεία της Αυστρίας η οποία προσφάτως εφάρμοσε νέο σκληρό lock down με μέτρα κατασταλτικά, αντισυνταγματικά και διαχωριστικά των πολιτών της χώρας. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν πολύ δυναμική συμπαράσταση στο λαό της Αυστρίας και αναλόγως δυναμική αντίθεση με τα αντιδημοκρατικά δήθεν υγειονομικά μέσα της εν λόγω χώρας. Στην επόμενη στάση στο Σύνταγμα απέναντι από τη Βουλή οι Υγειονομικοί με ένα συμβολικό δρώμενο (μαυροφορεμένοι, κεράκια, ερμητικά σφραγισμένα στόματα) ανέδειξαν τη δραματική καθημερινότητα της λογοκρισίας, την κατάλυση των δημοκρατικών αρχών και το «θρήνο» της δρομολογημένης διάλυσης του ΕΣΥ.

Η ενισχυμένη από τα μέλη του ελληνικού τμήματος του World Freedom Alliance και τους παρευρισκόμενους πολίτες πορεία συνέχισε με βροντερά συνθήματα μέσω της εμπορικής οδού Ερμού για να καταλήξει στην πλατεία του Μοναστηρακίου. Σε όλη τη διαδρομή ως συνήθως οι Υγειονομικοί συνοδεύτηκαν «εθιμοτυπικά» (όπως πάντα το κίνημα της «άσπρης μπλούζας» ήταν απόλυτα ειρηνικό) από δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO:












Μαρία Στρατάκη: Διασώστης- Πλήρωμα Ασθενοφόρου ΕΚΑΒ
bottom of page