top of page

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΥΓΕΙOΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΔΑΔ



Αγαπητά μέλη, φίλοι και φίλες,

Για την πλήρη κατανόηση, το παρακάτω άρθρο/δράση απευθύνεται σε ΟΛΟ τον Ελληνικό λαό και οι οδηγίες συμμετοχής αφορούν αποκλειστικά τους υγειονομικούς. Μετά τις πρόσφατες κατάπτυστες αποφάσεις ΣτΕ, όπου η ανομία κρίθηκε συνταγματικά ανεκτή, ένας εφευρημένος νομικίστικος όρος, ο οποίος ανάγει στην περίπτωση του ολίγον έγκυος και σημαίνει το απόλυτα τίποτα, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα και αυτό είναι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Η ιστορική αυτή προσφυγή, θα γίνει με τους υγειονομικούς σε αναστολή (αιχμή δόρατος) και θα ακολουθήσει μετά και ο υπόλοιπος κόσμος. Η συγκεκριμένη δράση είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ (διαβάστε το ΓΙΑΤΙ) και ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΥΨΙΣΤΗΣ σημασίας, διότι κρίνεται το νομικό μέλλον ΟΛΩΝ ΜΑΣ (και όχι μόνο). Σε αγαστή συνεργασία με τα υπάρχοντα σωματεία των υγειονομικών σε αναστολή όπως Π.Ο.Ε.Υ., αναλάβαμε ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ως ΙΣΟΝΟΜΙΑ την οργάνωση και οικονομική στήριξη της προσφυγής με την βοήθεια των μελών μας και του υπόλοιπου κόσμου για να έρθει εις πέρας. Σχετικό βίντεο ΕΔΩ Έχουμε λιγότερο από 4 εβδομάδες να ετοιμαστούμε και να καταθέσουμε την προσφυγή (ομαδική αγωγή αποζημίωσης κατά Ελληνικού κράτους), καθώς το περιθώριο άσκησης της προσφυγής από ΕΔΑΔ είναι 4 μήνες από την ημέρα έκδοσης της απόφασης ΣτΕ 1684/2022 στις 30 Αυγούστου 2022.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Δικαίωση και άμεση αποζημίωση των υγειονομικών σε αναστολή.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Συμμετέχουν με την υπογραφή τους ΟΛΟΙ οι υγειονομικοί σε αναστολή (οι έχοντες έννομο συμφέρον για αποζημίωση). Πιο συγκεκριμένα, όσοι υγειονομικοί διετέλεσαν, έστω και για μία ημέρα σε αναστολή, έχουν έννομο συμφέρον συμμετοχής. Από την αθρόα συμμετοχή τους (υγειονομικοί), εξαρτάται αν θα ευοδώσει νομικά το αποτέλεσμα που αναμένουμε ή όχι και υπάρχει φυσικά για το λόγο αυτό, αυξημένη ευθύνη των υγειονομικών. Συμμετέχουν με την επικοινωνία και βοήθεια παντός τύπου, ΟΛΟΣ ο Ελληνικός λαός. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ: ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ; Η νομική ομάδα συμβουλεύει ότι πρέπει να γίνει ξεχωριστή προσφυγή καθώς η νομική βάση για τους ιδιώτες είναι διαφορετική π.χ. οι ιδιώτες επλήγησαν με διαφορετικό έμμεσο/άμεσο τρόπο, σε σχέση με το δημόσιο, ο νόμος ειναι ασαφής για τα ιατρεία και θα υπάρξει ασυμβίβαστο το να συμπεριληφθούν στην προσφυγή των υπολοίπων. Προτείνουμε στους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ υγειονομικούς, πλην δημοσίου, να συμπληρώσουν ηλεκτρονική φόρμα – οδηγία συμμετοχής (1) και να επιλέξουν τον ανάλογο ΤΟΜΕΑ, ώστε να κερδίσουμε χρόνο με την συλλογή στοιχείων και να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με την ΙΣΟΝΟΜΙΑ.

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ δράση της επικοινωνίας:

  1. Να ειδοποιηθούν ΟΛΟΙ οι υγειονομικοί σε αναστολή, ώστε να συμμετάσχουν στην προσφυγή στο ΕΔΑΔ καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. 7500 χιλιάδες ήταν περίπου στις 1-9-2021 και θα πρέπει φυσιολογικά να είναι όλοι τους παρόντες με την υπογραφή τους

  2. Να κοινοποιηθεί η παρούσα δράση καθώς και το παρακάτω άρθρο δράσης (Ελληνικά, Αγγλικά) της Ελληνικής πραγματικότητας, σε όλη την Οικουμένη, ώστε να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην εγκληματική οργάνωση εκ των αποτελεσμάτων, να ενημερωθεί όλος ο κόσμος εντός και εκτός Ελλάδας, ώστε να υπάρξει οργανωμένη συμπαράσταση και αλληλεγγύη.

ΔΡΑΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Ελληνικά: https://pekoonline.com/greekrealityel/ Αγγλικά: https://pekoonline.com/greekrealityen/ Αν γίνει σωστή δράση επικοινωνίας, αναμένεται ότι τα θετικά αποτελέσματα θα είναι ορατά τις επόμενες εβδομάδες π.χ. Η εγκληματική οργάνωση εκ των αποτελεσμάτων να αρχίσει να παραπαίει και να τα παίρνει όλα πίσω όπως μέτρα, πρόστιμα, αναστολές κλπ, όπως ακριβώς συνέβη με την δράση μας για το πρόστιμο άνω των 60. Ίδωμεν και ελπίζουμε στην συμμετοχή και δράση του κόσμου. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΔΑΔ

  1. Συμμετέχοντες Υγειονομικοί συμπληρώνουν ηλεκτρονική φόρμα ΕΔΩ για την οργάνωση, τάξη και άμεση επικοινωνία

  2. Συμμετέχοντες Υγειονομικοί κατεβάζουν συγκεκριμένο αρχείο εντύπου προσφυγής ΕΔΩ, συμπληρώνουν τα στοιχεία τους καθώς και τα στοιχεία του δικηγόρου (Σπυρίδων Κωνσταντόπουλου), υπογράφουν, ταχυδρομούν η παραδίδουν προσωπικώς το πρωτότυπο στο δικηγορικό γραφείο. Δείγμα συμπλήρωσης εντύπου προσφυγής ΕΔΩ

  3. Συμμετέχοντες Υγειονομικοί στέλνουν email σε info@pekoonline.com με φωτογραφία ή από σάρωση τό έντυπο προσφυγής (οδηγία 2) και επιβεβαίωση ότι ταχυδρόμησαν το έντυπο, ώστε να γίνει διασταύρωση επιτυχίας των οδηγιών και να σας ειδοποιήσουμε άμεσα αν κάτι δεν είναι σωστό. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και πρέπει να είμαστε ΟΛΟΣΩΣΤΟΙ με τα ζητούμενα στοιχεία από ΕΔΑΔ

Διεύθυνση αποστολής εντύπου προσφυγής με το ταχυδρομείο. Αν γίνεται συστημένο ή με courier για να είμαστε σίγουροι. Δικηγορικό Γραφείο Σπυρίδων Κωνσταντόπουλος Λέοντος Σοφού 6 – Τ.Κ. 54625 Θεσσαλονίκη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΑΣΗΣ Τα έξοδα για την προσφυγή των υγειονομικών στο ΕΔΑΔ, ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ (κοινή γνώση) και χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων, καθώς το έργο (οργάνωση, νομικά έξοδα κλπ), στηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά από την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και τα μέλη της. Αν δύνασθε οικονομικά να μας βοηθήσετε, παρακάτω οι επιλογές: Επιλογή 1: Συμπληρώνετε ειδική φόρμα με ελάχιστα προσωπικά στοιχεία ώστε να εκδοθεί απόδειξη ή Επιλογή 2: Χρησιμοποιείτε το μενού ΔΩΡΕΕΣ της ιστοσελίδας μας ή Επιλογή 3: Χρησιμοποιείτε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ Παρακαλείσθε θερμά για την οργάνωση και τάξη, να δώσετε μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία στην αιτιολογία κατάθεσης: Στην αιτιολογία κατάθεσης αναφέρουμε ονοματεπώνυμο και λόγο/κωδικό κατάθεσης (25ΑΕΔΑΔ). Σε περίπτωση που η κατάθεση γίνεται μέσω internet banking στην αιτιολογία μπορούμε να γράψουμε μέχρι 140 χαρακτήρες. Παράδειγμα 1: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 25ΑΕΔΑΔ Σε περίπτωση που η κατάθεση γίνεται μέσω των κέντρων αυτόματων συναλλαγών των τραπεζών στην αιτιολογία μπορούμε να γράψουμε μόνο 20 χαρακτήρες, οπότε προσαρμόζουμε την αιτιολογία κόβοντας τις λέξεις. Παράδειγμα 1: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ (προσαρμοσμένο) 25ΑΕΔΑΔ Σημείωση: Αν είστε μέλος της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ αντί ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ χρησιμοποιείστε τον αριθμό μέλους σας. Τέλος την απόδειξη κατάθεσης, προαιρετικά, την στέλνετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στα: isonomia.thessaloniki@gmail.com και info@pekoonline.com ώστε να σας αποσταλεί η απόδειξη είσπραξης. ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – Συμμετοχή σε επιπλέον ομαδικές αγωγές για την επαναφορά της έννομης τάξης 1. ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣτΕ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 2. ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΑΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ – ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (ΠΝΠ) 3. ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Σημείωση: Αν είστε υγειονομικός σε αναστολή η συμμετοχή σας θα γίνει χωρίς κόστος. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με τα γραφεία μας για κάθε περίπτωση. Με εκτίμηση ΙΣΟΝΟΜΙΑ


Αξιότιμοι συνάδελφοι


Μετά από πολλή έρευνα και συζητήσεις με δικηγόρους εντός και εκτός Ελλάδας, φαίνεται ότι όλες οι νομικές κινήσεις που έχουν γίνει από εμάς μέχρι στιγμής είναι καταδικασμένες, λόγω της αισχρής απόφασης 1684/2022 του ΣτΕ.


Εφόσον τελεσιδίκησε το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, ανοίγει ο δρόμος για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο (ΕΔΑΔ ή ΕΔΔΑ). 


Κάποιοι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι δεν μπορούμε να πάμε ως υγειονομικοί, διότι δεν είμαστε διάδικοι με το ΣτΕ, αλλά μόνο η ΠΟΕΔΗΝ (η οποία δεν διαφαίνεται ότι πρόκειται να το κάνει). 


Άλλοι όμως δικηγόροι (Χρυσόγονος, Κωνσταντόπουλος, Σολωμονίδου) ισχυρίζονται ότι μπορούμε να πάμε, καθώς η απόφαση είναι από την ολομέλεια (άρα αφορά όλους τους Έλληνες), θεωρούμαστε "θύματα" της απόφασης και είναι ανώφελο να περιμένουμε τα Διοικητικά Εφετεία να δικάσουν τις ατομικές μας αιτήσεις ακύρωσης, γιατί είναι δεδομένο ότι θα "πατήσουν" στην απόφαση του ΣτΕ και θα μας απορρίψουν.



Στη πορεία και κάποιοι από τους δικηγόρους που στην αρχή ήταν αρνητικοί, φαίνεται να ανακάλεσαν και να συμφωνούν ότι μάλλον μπορούμε όντως να πάμε.


Προσπαθώντας λοιπόν να προσπεράσουμε καχυποψίες κλπ., και μετά από πολλές συζητήσεις , αποφασίστηκε από τους συντονιστές να αναθέσουμε την υπόθεση προσφυγής των υγειονομικών στον δικηγόρο κ. Κωνσταντόπουλο Σπύρο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχθηκε να συνεργαστεί στον τομέα επιμέλειας του δικογράφου και με άλλους δικηγόρους, όπως οι προαναφερόμενοι.


Λόγω έλλειψης πόρων, αλλά και ικανότητας για οργάνωση, ανέλαβε η ΑΜΚΕ Ισονομία (με διαχειριστεί τον Ζάκη Πολυζωΐδη, κάτοικο Αγγλίας) να καλύψει το κόστος της προσφυγής, καθώς επίσης και να οργανώσει τη συλλογή ονομάτων και αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, τα οποία και θα προσκομίσει συγκεντρωμένα στον κ. Κωνσταντόπουλο κατόπιν συμφωνίας που εχει γίνει με αυτόν.


Αυτό σημαίνει ότι η προσφυγή θα είναι δωρεάν για τους ενδιαφερόμενους και είναι χρέος να πάμε όσο το δυνατόν περισσότεροι, ώστε να έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος

στο Στρασβούργο.


Αυτό σημαίνει οτι ο κ. Κωνσταντόπουλος σε 3 εβδομάδες, με συνεπικουρία άλλων νομικών, θα έχει γράψει το δικόγραφο, ώστε να σταλούν μετά μαζικά οι προσφυγές στο Στρασβούργο.


Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην γίνει δεκτή η προσφυγή μας από τους Ευρωπαίους. Αυτό όμως οι προαναφερόμενοι δικηγόροι το θεωρούν απίθανο, λόγω των ειδικών συνθηκών αλλά και της ουσίας του προβλήματος. Ακόμη όμως και να συμβεί, μπορούμε να ξαναπροσφύγουμε, ατομικά όμως, όταν απορριφθούμε και από τα διοικητικά εφετεία ατομικά, με το ίδιο δικόγραφο, χωρίς κόστος.


Στην προκειμένη περίπτωση, πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία να προσφύγουμε στο ΕΔΑΔ μαζικά, χιλιάδες υγειονομικοί, εντός της προθεσμίας των 4 μηνών που δίνει το ΕΔΑΔ μετά την τελεσιδίκη απόφαση των εγχώριων δικαστηρίων. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία για ΟΜΑΔΙΚΗ προσφυγή στο ΕΔΑΔ, μετά θα είναι μόνο ατομικά.


Ο χρόνος είναι ελάχιστος και θέλει οργάνωση και σωστές πράξεις, ώστε να έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία εντός


το πολύ 3 εβδομάδων από σήμερα.


Σας παραθέτω το σύνδεσμο για την όλη διαδικασία, όπως την έχει ετοιμάσει ο κ. Πολυζωΐδης. 


https://pekoonline.com/class_action_echr_healthworkers/


Ο λόγος που συμπληρώνουμε ονοματεπώνυμο κλπ. στη φόρμα Google forms, είναι διότι πρέπει να συμπληρωθεί σωστά και πλήρως ένας πίνακας σε Excel με τα ονόματα των ατόμων που θα πάνε ανά ομάδα, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το ίδιο το ΕΔΑΔ στο 

https://www.echr.coe.int/Pages/home.aspx?p=applicants/forms/gre&c=



Ο πίνακας αυτός θα δοθεί στον κ. Κωνσταντόπουλο και δεν χρησιμοποιηθεί πουθενά αλλού.


Τονίζω και πάλι ότι ο ρόλος της Ισονομίας είναι επικουρικός και δεν αποτελεί δική τους δράση, αλλά όλων των υγειονομικών. Εμείς απλά δείχνουμε το δρόμο. Αν θέλει κάποιος μπορεί να απευθυνθεί στο γραφείο Κωνσταντόπουλου άμεσα, ή να πάει σε άλλο δικηγόρο. Τονίζουμε όμως ότι οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα.


Ακολουθούν οδηγίες για τη διαδικασία όσο πιο απλοποιημένα γίνεται.


κ. Ζωή Βαιοπουλου.

bottom of page