top of page

Συνάντηση με τον τομεάρχη Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, κο Ανδρέα Ξανθό. 22/06/22-VIDEO

Δελτίο Τύπου Θέμα: Συνάντηση με τον τομεάρχη Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, κο Ανδρέα Ξανθό.


Σήμερα 22 Ιουνίου 2022,πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με τον κο Ανδρέα Ξανθό, πρώην υπουργό και νυν τομεάρχη υγείας ΣΥΡΙΖΑ, στο ιδιαίτερο πολιτικό γραφείο του.

Η συζήτηση διενεργήθηκε σε κλίμα κατανόησης και συναίνεσης. Στη συνάντηση συζητήθηκε αφενός, το θέμα των αναστολών και αφετέρου το σχέδιο διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, που έχει προαναγγείλει ο νυν υπουργός Υγείας, για λογαριασμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά το θέμα των αναστολών μας, η θέση του κου Ξανθού είναι πως, τώρα που δεν υφίσταται πλέον κανένα από τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν σε αυτές, πρέπει να αρθούν, εχθές!


Συμφωνήσαμε ότι, καταπατώνται κατάφωρα τα εργασιακά μας δικαιώματα, ενώ δεν έχει προβλεφθεί για μας, κανένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας, εξαναγκάζοντας μας έτσι στην επαιτεία και στην απόλυτη εξαθλίωση.

Δεσμεύτηκε δε, να επαναφέρει το θέμα της άρσης των αναστολών μας στη Βουλή, σε δρομολογούμενο νομοσχέδιο-σκούπα που ετοιμάζει η κυβέρνηση καθώς επίσης και προτίθεται σε κάθε περίπτωση που θα προκύπτει, να τάσσεται υπέρ των εργασιακών μας κεκτημένων.


Εκ της γραμματείας του Συντονιστικού Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας Δίκτυο 30 νοσοκομείων/δομών υγείας Αττικής και Ε.Κ.Α.Β Αθηνών.


bottom of page