top of page

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά


Οδυσσέας Ελύτης!



Μάιος 1886 : τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώνονται διεκδικώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η διαμαρτυρία βάφτηκε με αίμα!

Μάιος 1936 : στη Θεσσαλονίκη οργανώνεται μεγάλη απεργία και διαδήλωση των καπνεργατών που πνίγεται στο αίμα. Η μάνα θρηνεί πάνω από το πτώμα του 25χρονου γιου της. Μέρα Μαγιού μου μίσεψες…

Μάιος 2022 : 7500 οικογένειες υγειονομικών βρίσκονται εκτός εργασίας λόγω …παρέκκλισης. Ο Κώδικας της Νυρεμβέργης έχει πεταχτεί στα σκουπίδια, τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν υποχωρήσει.



Από την 1η Σεπτεμβρίου οι πιο έμπειροι γιατροί, νοσηλευτές και υπάλληλοι των νοσοκομείων και των δομών μετά από την μάχη που έδιναν εναντίον της ασθένειας που ταλανίζει την ανθρωπότητα εδώ και δύο χρόνια βρέθηκαν εκτός εργασίας. Το δικαίωμά τους στην εργασία και στην επιβίωση καταπατήθηκε λόγω…πείσματος.

Αυτοί, όμως, όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω αλλά συνεχίζουν ακόμα και τώρα απτόητοι να αγωνίζονται για το Αυτονόητο. Την επιστροφή τους στις εργασίες τους και την κατάργηση της Υποχρεωτικότητας των Ιατρικών πράξεων. Μιας βάναυσης υποχρεωτικότητας που μας πηγαίνει πίσω στους σκοτεινούς χρόνους της Ναζιστικής Γερμανίας, όταν το ιατρικό καθεστώς συντάχθηκε με την πολιτική του Γ Ράιχ και προέβη σε δολοφονίες , πειράματα, υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στο όνομα της Ιατρικής.



Βρίσκονται ήδη στον ένατο μήνα του αγώνα τους. Και είναι δυνατοί! Είναι δυνατοί γιατί από τη στιγμή που έκαναν την υπέρβαση δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουν. Είναι δυνατοί, γιατί γνωρίζουν ότι παλεύουν για την επιστροφή στη νομιμότητα, για το δίκαιο και το ηθικό, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τη Χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι δυνατοί γιατί τους στηρίζει η αγάπη του λαού, που συνειδητοποίησε ότι η εκδίωξή τους από τα νοσοκομεία δεν είχε καμία επιστημονική βάση.


Δύσβατος ο δρόμος, αλλά στο τέλος υπάρχει φως! Το φως της ελευθερίας που γεύεται εκείνος που έχει πολεμήσει για αυτήν. Γιατί στην πραγματικότητα ο πόλεμος δεν είναι με τον ιό, όπως ήθελαν κάποιοι να μας κάνουν να πιστέψουμε. Ο πόλεμος είναι με τον Ολοκληρωτισμό που γκρεμίζει στο διάβα του κάθε αξία και τσαλαπατά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτήν την πληγωμένη αξιοπρέπεια ανέλαβαν να αποκαταστήσουν οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας.



Σε αυτούς τους πεισματάρηδες που έκαναν την υπέρβαση αφιερώνεται αυτή η Πρωτομαγιά! Μια μέρα επανάστασης, όχι ανάπαυσης! Μια μέρα που δεν ορίστηκε από τους καυχησιάρηδες εκπροσώπους των θεσμών που κρατούν την εργατιά σε υποτέλεια. Μια μέρα στην οποία οι εργάτες κάνουν τους δικούς τους νόμους κι έχουν τη δύναμη να τους εφαρμόσουν, όλα αυτά χωρίς τη συγκατάθεση, την έγκριση αυτών που καταπιέζουν και κυβερνούν!





bottom of page