top of page

Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη.



Διανύοντας το δέκατο μήνα της αναστολής εργασίας άνευ μισθού και εξακολουθώντας, παρόλο που η υπόλοιπη κοινωνία έχει επιστρέψει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της, να αποκλείονται από την εργασία τους και να λοιδορούνται ως μολυσματικοί και επικίνδυνοι για τους ασθενείς τους, οι υγειονομικοί υπάλληλοι συμμετείχαν σε μια από τις αγνότερες πράξεις αλληλεγγύης και αγάπης, προσφέροντας ανιδιοτελώς κάτι αναντικατάστατο, που δεν παράγεται και δεν αγοράζεται.



14 Ιούνη 2022, εν μέσω μιας πανδημίας που έχει σπείρει φόβο κι εσωστρέφεια, καθιστώντας την εύρεση αίματος για τους ασθενείς πιο δύσκολη από ποτέ, δέκα υγειονομικοί υπάλληλοι και αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτών πολίτες, έδωσαν οργανωμένα το παρόν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και πρόσφεραν αίμα για τις ανάγκες των ασθενών παιδιών. Όσοι αδυνατούσαν να παραστούν εκεί τη δεδομένη μέρα και ώρα, πρόσφεραν αίμα σε άλλα νοσοκομεία εντός των προηγούμενων ημερών και των τελευταίων εβδομάδων, γνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες σε αίμα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.



Η αιμοδοσία από τους εν αναστολή υγειονομικούς θα συνεχιστεί κατά το προσεχές χρονικό διάστημα καθώς ανεμπόδιστα μπορούν με την ιδιότητα του απλού πολίτη, που δεν διαχωρίζεται σε μολυσματικό και μη, να συνεχίσουν να προσφέρουν στον ασθενή τους κάτι που η πολιτεία δεν σκέφτηκε να τους απαγορεύσει.



Οι υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας, υπεράνω κάθε αυταρχικού καθεστώτος, διατηρούν την ιδιότητά τους ως λειτουργοί της υγείας και θα εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πάσχοντα με όποιον τρόπο αυτό είναι δυνατόν.





bottom of page