top of page

Η μόνη πανδημία είναι αυτή του φόβου και του τρόμου (Παντελής Οικονόμου/Γενικός Ιατρός)






Γεια σας. Λέγομαι Παντελής Οικονόμου και είμαι Γενικός Ιατρός, ιατρός της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Θα σας μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία, γνώση και αντίληψη μέσα σε λίγα λεπτά. Τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα έχετε ξανακούσει, μιας και οι περισσότεροι αναγκαστήκαμε να ψάξουμε και να ενημερωθούμε για την πραγματική αλήθεια γύρω από αυτή τη λεγόμενη πανδημία.

Λέω λεγόμενη πανδημία, γιατί δεν πρόκειται για πανδημία. Η μόνη πανδημία είναι αυτή του φόβου και του τρόμου. Δεν έχουν πεθάνει περισσότεροι άνθρωποι από όσο πεθαίνουν κάθε χρόνο. Το 95% όσων πεθαίνουν είναι άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών, συνήθως με πολλά υποκείμενα νοσήματα, που έχουν ούτως ή άλλως αυξημένη θνησιμότητα.

Οι περισσότεροι θάνατοι είναι με covid και όχι από covid. Πρόκειται για ένα ιό, μάλλον κατασκευασμένο στο εργαστήριο, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει μια βαριά πνευμονία σε ανθρώπους με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Η πανδημία βασίστηκε σε ένα τεστ, το PCR, που μπορεί να ανιχνεύει κλάσματα του ιού, δίνει πολλά ψευδώς θετικά αποτελέσματα και δεν αποδεικνύει ότι ο ιός είναι η αιτία της λοίμωξης. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να πρόκειται για μικροβιακή λοίμωξη ή άλλες ιώσεις, όπως η γρίπη, η οποία φέτος περιέργως εξαφανίστηκε. Άρα ξεκινάμε με προβλήματα στην καταγραφή.

Το επόμενο πρόβλημα παρουσιάζεται στην αντιμετώπιση. Με τις συστάσεις που δίνονται, δεν υπάρχει σωστή και έγκαιρη ιατρική φροντίδα, ακόμα και για τα στοιχειώδη προβλήματα υγείας, με ιατρούς που φοβούνται να εξετάσουν τον ασθενή και όταν ακούσουν για ύποπτα συμπτώματα covid, δίνουν συστάσεις από το τηλέφωνο, ή παραπέμπουν στο νοσοκομείο. Γιατί η ιατρική δεν είναι μόνο ο covid, είναι και κάθε οξύ πρόβλημα υγείας που μπορεί να χρειάζεται άμεση νοσοκομειακή φροντίδα. Για την νοσοκομειακή αντιμετώπιση, θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες.

Δεν έχουμε πανδημία, έχουμε ένα ιό που κάθε αποτελεσματικό αμυντικό σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει, τόσο καλά όσο την γρίπη και υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα που μπορούν να μειώσουν την νοσηρότητα και την θνησιμότητα του ιού, όπως οι βιταμίνες c και d, ο ψευδάργυρος, φάρμακα όπως η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη, η αζιθρομυκίνη και σε κάποιες περιπτώσεις η κορτιζόνη και η ασπιρίνη.

Θεραπευτικά πρωτόκολλα με τέτοια γνωστά, φθηνά, ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα, έχουν δημιουργηθεί από ιατρούς σε όλο τον κόσμο από το 2020, αλλά οι διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΠΟΥ και εθνικοί οργανισμοί επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση των λοιμώξεων, κατάφεραν να υποβαθμίσουν, να καταδικάσουν, ακόμα και να ποινικοποιήσουν τις θεραπείες αυτές. Αν αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται από την αρχή, πιθανόν να είχαμε γλιτώσει ένα μεγάλο μέρος των θανάτων και να μην ήταν αναγκαία η χορήγηση πειραματικών εμβολίων. Χώρες που συνέστησαν ή απλά επέτρεψαν τη χρήση φαρμάκων όπως την υδροξυχλωροκίνη και την ιβερμεκτίνη, είχαν θεαματικά αποτελέσματα, όπως η Ινδία και η Τσεχία και πλέον δεν εμφανίζουν ιδιαίτερα προβλήματα με τον covid.

Η προσωπική μου εμπειρία και πρακτική, από τον Ιανουάριο του 2021, είναι πολύ θετική. Όλο το μυστικό είναι η έγκαιρη θεραπεία βασισμένη σε αυτά τα θεραπευτικά σχήματα, αν είναι δυνατό από την πρώτη μέρα διάγνωσης ή των συμπτωμάτων, ιδιαίτερα αν υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα ή μεγάλη ηλικία. Και όπου είναι δυνατό ή απαραίτητο, η κλινική εξέταση του ασθενή, ώστε να αποκλείσουμε άλλα προβλήματα υγείας ή να παρακολουθήσουμε την πορεία της υγείας του.

Όταν ακυρώνεις τις θεραπείες και τρομοκρατείς τον κόσμο για ένα δήθεν θανατηφόρο ιό, είναι εύκολο να περάσεις τη «λύση» του εμβολίου, ως την μοναδική λύση. Ιδιαίτερα όταν ο κόσμος έχει μάθει για τα οφέλη των εμβολίων στις διάφορες ηλικίες. Περνάς την προπαγάνδα ότι με το εμβόλιο «θα επιπεδώσουμε την καμπύλη», ότι «θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω», ότι «θα προστατευτούμε από τον ιό ώστε να μην κολλήσουμε», ότι «θα προστατέψουμε τους ευάλωτους ανθρώπους», δημιουργώντας συλλογική ενοχή, ακόμα και σε παιδιά.


Ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο απάτης.


Εδώ όμως δεν πρόκειται για εμβόλια, πρόκειται για γονιδιακές θεραπείες. Δεν περιέχουν τον αποδυναμωμένο κορονοϊό. Αναγκάζουν το σώμα να παράξει παντού και σε τεράστιες ποσότητες την πρωτεϊνη της ακίδας του ιού, το κομμάτι δηλαδή που ενοχοποιείται για την καταστροφή του ενδοθηλίου των αγγείων, και το οποίο μπορεί να δημιουργήσει θρομβώσεις και αιμορραγίες. Όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής και έχουν πάρει άδεια έκτακτης χορήγησης, όπως τα γνωστά 4, Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca και Johnson & Johnson, λειτουργούν άμεσα ή έμμεσα μέσω του m-RNA. Από την προσωπική μου εμπειρία, διαπιστώνω σοβαρές μόνιμες βλάβες στην υγεία ανθρώπων που φροντίζω και όλο και περισσότερο μου μεταφέρονται περιστατικά ανθρώπων που πέθαναν ξαφνικά, μικρό διάστημα μετά από τη χορήγηση ενός τέτοιου εμβολίου.

Τα στοιχεία που έρχονται από τα συστήματα φαρμακοεπαγρύπνισης, είναι ανησυχητικά. Δεκάδες χιλιάδες θάνατοι συνδεδέμενοι με τα εμβόλια σε Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες και εκατομμύρια με παρενέργειες και τα πραγματικά νούμερα των θανάτων πρέπει να ανεβαίνουν σε εκατοντάδες χιλιάδες ή και περισσότερο, γιατί δεν δηλώνονται, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπλοκές, αφού οι μελέτες ακόμα τρέχουν και θα μάθουμε εκ των υστέρων τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες τους. Άρα πρόκειται για μη ασφαλή ως επικίνδυνα φαρμακευτικά σκευάσματα, για τα οποία γίνεται ένα παγκόσμιο πείραμα πάνω στην ανθρωπότητα. Στατιστικά επίσης, όπου εφαρμόστηκε πρόγραμμα εμβολιασμών, παρατηρήθηκε 2 μήνες μετά, σοβαρή αύξηση κρουσμάτων και θανάτων.


Εκτός από μη ασφαλή, είναι και μη αποτελεσματικά.


Σήμερα επικρατεί η μετάλλαξη Δέλτα, που είναι πιο μεταδοτική, αλλά λιγότερο επικίνδυνη. Τα εμβόλια που κυκλοφορούν, δεν είναι πλέον αποτελεσματικά για τη μετάλλαξη. Το βλέπουμε σε χώρες, όπως το Ισραήλ που έχει 10.000 κρούσματα την ημέρα ενώ έχει εμβολιάσει σχεδόν όλο τον πληθυσμό του και με 3η δόση πάνω από το 1/3. Το βλέπουμε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου το 70% όσων πεθαίνουν από covid, είναι εμβολιασμένοι. Μελέτες από το CDC και την Οξφόρδη, δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν το ίδιο ιϊκό φορτίο με τους μη εμβολιασμένους. Άρα καταρρίπτεται όλο το οικοδόμημα των εμβολιασμών και παραμένει μια ατομική επιλογή για όσους πείθονται να δεχτούν να συμμετέχουν στο πείραμα.


Τα εμβόλια επίσης δεν είναι απαραίτητα για πολύ κόσμο και ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Οι περισσότεροι υγειονομικοί έχουμε νοσήσει ή έχουμε έρθει σε επαφή με αυτόν ή παλιότερους κορονοϊούς, και ήδη έχουμε αποκτήσει ανοσία. Αυτή η ανοσία, πιθανόν να είναι μακροχρόνια, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής και από τον προηγούμενο SARS-CoV-1. Σημερινό δημοσίευμα από τη Γερμανία, με αφορμή μελέτη λοιμωξιολόγων, κάνει λόγο για προστασία τουλάχιστον ενός χρόνου. Η απαίτηση για εμβολιασμό σε άνθρωπο που έχει νοσήσει ή έχει αντισώματα είναι παράλογη και αντιεπιστημονική.

Τέτοια εμβόλια δεν μπορούν να είναι υποχρεωτικά. Παραβιάζουν όλους τους παγκόσμιους νόμους της βιοηθικής και βιάζουν την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να επιλέγει ποιές ιατρικές πράξεις θα δεχτεί στο σώμα του. Είναι ιερό δικαίωμα και το έχουν εξευτελίσει. Χτυπάνε τους υγειονομικούς για πολλούς λόγους. Γιατί μπορούν να πουν την αλήθεια και να ξυπνήσουν τον κόσμο. Γιατί είναι συμβολικό αυτό το χτύπημα. Με τη συμμόρφωση των υγειονομικών, παίρνουν την ευκαιρία να μας χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα για όλη την κοινωνία, εμάς που έχουμε ιδιαίτερη σχέση με την υγεία. Με τη καθυπόταξη των υγειονομικών, δίνεται ένα μήνυμα στην κοινωνία, ότι έρχεται και η σειρά των υπολοίπων, ότι και αυτοί θα κινδυνεύσουν να χάσουν το μισθό τους και να μείνουν στο δρόμο.

Έχουμε την ηθική υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας και στην Ελληνική κοινωνία, να παραμείνουμε σταθεροί στις θέσεις μας, ακόμα και με βαρύ ατομικό κόστος. Είναι πάντα μια ατομική επιλογή.


Τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι για την υγεία. Ποτέ δεν ήταν.


Η εμπειρία από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία ή η Αυστραλία, δείχνει, ότι ήταν μια ευκαιρία επίδειξης δύναμης, για έλεγχο και ψυχολογική χειραγώγηση, παραπληροφόρηση και τρομοκράτηση των ανθρώπων, με το πρόσχημα μιας πανδημίας. Ήταν μια ευκαιρία να διχάσουν την κοινωνία, ώστε να την χειρίζονται καλύτερα. Ήταν μια ευκαιρία για να προωθηθούν αυτά τα πειραματικά σκευάσματα, που θέλουν να αποκαλούν εμβόλια. Να μας οδηγήσουν πιθανόν στον μετανθρωπισμό.


Κάθε εμπόδιο όμως είναι για καλό.


Κάθε δυσκολία μας κάνει πιο δυνατούς, μας καλλιεργεί ικανότητες που πολλοί δεν ξέραμε ότι έχουμε, υπερβαίνουμε τους εαυτούς μας, ξεπερνάμε το φόβο, πιστεύουμε περισσότερο στον εαυτό μας, εμπιστευόμαστε το σύμπαν ή το Θεό, ανάλογα με ότι πιστεύει ο καθένας μας, ευθυγραμμίζουμε όσα πιστεύουμε, όσα λέμε και όσα κάνουμε, συνδεόμαστε με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ιδανικά, ζούμε την αλληλεγγύη στην πράξη, παλεύουμε ουσιαστικά για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Αφυπνίζουμε με τη στάση μας όσους ακόμα δεν έχουν καταλάβει τα ψέματα που μας λέει η κάθε είδους εξουσία, πολιτική, δημοσιογραφική, δικαστική, επιστημονική.

Προβληματίζουμε τους συνανθρώπους μας, γιατί θυσιάζουμε βασικά μας κεκτημένα για όσα πιστεύουμε και τους προβληματίζουμε, γιατί έχουμε συγκροτημένο λόγο και επιχειρήματα, δεν τρελαθήκαμε ξαφνικά και ομαδικά. Εμείς και πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αλλάζουμε τη συλλογική δόνηση και δημιουργούμε μεσα από τις σκέψεις μας και τη δράση μας μια καινούργια καλύτερη πραγματικότητα βασισμένη στην αγάπη για τον άνθρωπο. Η αλλαγή ήδη φαίνεται.

Σε όλη τη γη, ο κόσμος ξεσηκώνεται και αντιδρά. Το φαύλο παγκόσμιο σύστημα έχει πανικοβληθεί και πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο, οδηγώντας τα πράγματα στα άκρα και αφυπνίζοντας με τον παραλογισμό του όλο και περισσότερους. Οι υγειονομικοί, ας είμαστε οι τελευταίοι που δεχόμαστε επίθεση και που με τη στάση μας, συμβάλλουμε στην ανατροπή αυτού του παγκόσμιου φαύλου συστήματος.


Είμαστε στις επάλξεις αυτού του αγώνα. Και θα κερδίσουμε. Θα κερδίσει η ανθρωπότητα. Καλή δύναμη σε όλους μας!

bottom of page