top of page

Δελτίο τύπου Π.Ο.Ε.Υ. για πίεση προς το δικαστικό σύστημα 14/07/22

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η Δικαιοσύνη, η τρίτη συνταγματική εξουσία, ο πυλώνας της Δημοκρατίας, θα έπρεπε να είναι η 1η προτεραιότητα κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Μόνο όταν λειτουργεί σωστά και ανεξάρτητα η Δικαιοσύνη, λειτουργεί και η δημοκρατία και οι θεσμοί αυτής.


Με απλά λόγια υπάρχει ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ όταν υπάρχει Δικαιοσύνη. Και όταν υπάρχει ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ δεν υπάρχουν εγκλήματα και σκάνδαλα, γενοκτονία, πρόστιμα, υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, υποχρεωτικά εμβόλια, φτώχεια , οικονομική εξαθλίωση κ.α.


Η σημερινή δικαιοσυνη δυστυχως έχει απολέσει εδώ και παρα πολύ καιρό το δικαιωμα να λέγεται δικαιοσυνη, καθώς έχει πλέον φανερά υποκύψει στις κυβερνητικές επιλογές χωρίς να μπορεί να ορθώσει το ανάστημα που της αναλογεί .


Η ψήφιση αντισυνταγματικών νομοσχεδίων αλλά και η προσχεδιασμένη καθυστέρηση δικαστικών αποφάσεων δείχνει ακριβώς ότι η σημερινή δικαιοσυνη έχει φυλακιστει οδηγώντας μας σε άλλες σκοτεινές εποχες. Η αντίδραση από εμάς τους υγειονομικούς, που είμαστε αυτή τη στιγμή στη πρώτη γραμμή αντίστασης, αλλά και από όλους τους πολίτες είναι επιβεβλημένη.


Ετσι καλούμε όλους τους συναδέλφους Υγειονομικούς αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες αυτή την Τρίτη 19/07/22 και 10:00 το πρωί, να βρίσκονται έξω από κάθε δικαστικό μέγαρο σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε και να ζητήσουμε όλοι μαζί την επάνοδο της δικαιοσύνης στην θέση που της αναλογεί.


Θα παραδοθεί ψήφισμα και κείμενο, όπου θα καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των δικαστικών αποφάσεων και ιδιαίτερα αυτής του ΣΤΕ, που αφορά τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή και η οποίαια απόφαση επιμελώς καθυστερείται με ανυπόστατες δικαιολογίες. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη. Εκ του συντονιστικού της Π.Ο.Ε.Υ. (Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας)





bottom of page