top of page

Δελτίο Τύπου:Δεύτερη συνεχόμενη μέρα κινητοποιήσεων μπροστά στο Υπουργείο Υγείας



Οι Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικοτητας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία της Κυριακής 13/2/2022, με συμμετοχή συναδέλφων απ' όλη την Ελλάδα, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε έξω από το υπουργείο υγείας, σε 24ωρη βάση, απαιτώντας λύση στα δίκαια αιτήματα μας.

Στην διαμαρτυρία παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, εχθές 14/2/2022 ο Κος Φαίδων Βόβολης, επικεφαλής του κινήματος "Ελεύθεροι ξανά" και σήμερα 15/2/2022 οι κύριοι Νίκος Μαυραγάνης, πρόεδρος του "Ενώνω" και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην επικεφαλής του ΛΑΕ. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και η γνωστή σε όλους βιοχημικός Κα Μαριάννα Ευαγγέλου η οποία και έχει ενεργό δράση στον αγώνα για την αποκατάσταση της επιστημονικής αλήθειας.


Η παρουσία μας έξω από το υπουργείο δεν αφορά μόνο τον κλάδο μας. Αντιθέτως αφορά όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι στο μέλλον, με κάποια πρόφαση, θα βρεθούν σε παρόμοια θέση.

Μέχρι την 1/9/2021, που βγήκαμε σε αναστολή εργασίας, και οι ζωές οι δικές μας είχαν μια πορεία, όπως όλων των ανθρώπων. Η πορεία αυτή ανατράπηκε με την απόφαση της κυβέρνησης, με πρόσχημα τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία, να μας βγάλει στο δρόμο. Και αν αυτό συνέβη σε μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου, γίνεται εύκολα αντιληπτό τί πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, αν επιτρέψουμε το γεγονός αυτό να αποτελέσει την αρχή του ξηλώματος του δημοσίου, αλλά και τί θα σημάνει για όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς.


Ο αγώνας μας αφορά, εκτός από την επάνοδο μας στην εργασία, από την οποία εκδιωχθήκαμε εντελώς προσχηματικά, άδικα και παράλογα, την επαναφορά σε ισχύ όλων των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, τα οποία με το πρόσχημα της "πανδημίας" καταστρατηγούνται σήμερα.

Τα πιστοποιητικά παντός είδους δεν έχουν λόγο ύπαρξης, αφού όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε , δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια και δεν εξασφαλίζουν καμία επιστροφή στην κανονικότητα. Αντιθέτως φαίνεται να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για διεύρυνση των αποκλεισμών από τους χώρους της εργασίας και της κοινωνικής ζωής, ανάλογα με την στόχευση που κάθε φορά θα προκρίνεται.


Εμείς δηλώνουμε και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με κάθε κόστος να υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία, την Ελευθερία και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να προσδιορίζει την προσωπικότητα του και την αξία του, ως άτομο.

Δεν δεχόμαστε καμία σύνδεση πιστοποιητικού υγείας με το δικαίωμα στην εργασία, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε σκοτεινές εποχές!

Υπερασπιζόμαστε, ως επαγγελματίες υγείας, την βούληση του ασθενούς ως κυρίαρχης και πρωταρχικής σημασίας σε κάθε ιατρική πράξη. Η βούληση του ασθενούς είναι το θεμελιώδες δικαίωμα, πάνω στο οποίο κανείς δεν δικαιούται να παρεμβαίνει!


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ενωθούν μαζί μας!


Αυτός ο αγώνας δεν είναι υγειονομικός!

Αυτός ο αγώνας δεν είναι συντεχνιακός!

Αυτός ο αγώνας αφορά τον Άνθρωπο και την αξία του!

Αυτός ο αγώνας αφορά την Δημοκρατία!


Αυτός ο αγώνας αφορά όλους!


Μετά τιμής

Οι Υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της Υποχρεωτικοτητας

Όλης της Ελλάδας.

bottom of page