top of page

6.11.21 Διαμαρτυρία Υγειονομικών Κατά της Υποχρεωτικότητας (video)





Γράφει ο Ιατρός ΕΚΑΒ κ. Δημ. Ευθυμιάδης

Σάββατο 6.11.2021 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των Υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας στο πάρκο Ελευθερίας (δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής). Μετά τις ομιλίες των επίσημων προσκεκλημένων (Dr Andrew Rallis, PhD, Αρβανίτης Κωνσταντίνος, Καρδιολόγος, Διδάκτωρας Πανεπιστημίου Αθηνών) τη συγκέντρωση χαιρέτησε εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία με στάση έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμού. Αν και υπήρχε ενημέρωση της αστυνομίας (συνόδευαν και ειδικές δυνάμεις - ΜΑΤ) ότι η πορεία θα περάσει από το Κολωνάκι (Πατριάρχου Ιωακείμ) και αρχικά δεν επετράπη η διέλευση της από την αναφερόμενη διαδρομή, μετά από καθιστική διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμό με παράλληλη διαπραγμάτευση με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων τελικώς ή αστυνομία υποχώρησε και η διέλευση από το Κολωνάκι πραγματοποιήθηκε ειρηνικά με μαχητικό παλμό και έντονο συμβολισμό στα συνθήματα.

Η πορεία ακολούθησε την διαδρομή προς Σύνταγμα με στάση και διαμαρτυρία, εμπορική οδό Ερμού, όπου οι πολίτες και οι καταστηματάρχες ενημερώθηκαν για την διακήρυξη των υγειονομικών και ολοκληρώθηκε στο Θησείο. Το τέλος της πορείας σφραγίστηκε από πικνίκ διαμαρτυρίας στο πεζόδρομο απέναντι από τα καταστήματα στα οποία για πρώτη ημέρα εφαρμόστηκαν τα αυξημένα μέτρα "προστασίας" της δημόσιας υγείας (covid pass ή διαγνωστικό τεστ και σε εξωτερικούς χώρους).

Η πορεία των Υγειονομικών αποτελεί πλέον σύμβολο αποτελεσματικού αγώνα επιστημόνων υγείας στον οποίο η Πολιτεία προς το παρόν δεν "τόλμησε" να εφαρμόσει σκληρή καταστολή (πίδακες νερού από αιώρα ή ρίψη χημικών)!


Δείτε τι έγινε στο παρακάτω video:





Μαρία Στρατάκη: Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου ΕΚΑΒ
bottom of page