top of page

Συγκέντρωση στο σταθμό ΗΣΑΠ Θησείο στις 04.12.21 από τους Υγειονομικούς κατά της Υποχρεωτικότητας


Αύριο η προγραμματισμένη εβδομαδιαία δράση των Υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας στο Πάρκο Ελευθερίας (δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) απαγορεύτηκε. Με πρόσχημα την επίσκεψη του Ποντίφικα της Ρώμης το ελληνικό κράτος, το οποίο σχεδόν δύο χρόνια αδυνατεί να προστατέψει τους πολίτες αποτελεσματικά από τους κινδύνους της πανδημίας, προσπαθεί να μας πείσει ότι τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας προστατεύουν τον Πάπα από τους επικίνδυνους πολίτες.

Και ενώ το εν λόγω Δίκτυο Υγειονομικών (εκπρόσωποι 30 νοσοκομείων/δομών Αττικής & ΕΚΑΒ Αθηνών) για 3 μήνες των δυναμικών κινηματικών δράσεων ούτε μία φορά δεν απείλησε κανέναν, δεν δημιούργησε καμιά ζημιά, δεν προκάλεσε καμία δημόσια αναστάτωση και πάντα “προστατευμένο” από τις δυνάμεις ασφαλείας του κράτους απέδειξε τις ηθικές και επιστημονικές του αρχές, εντούτοις θεωρήθηκε επικίνδυνο για τον προκαθήμενο της καθολικής εκκλησίας και απαγορεύτηκε η δράση στο “σπίτι του”.

Είναι η δεύτερη φορά που οι συγκεκριμένοι Υγειονομικοί θεωρούνται επικίνδυνοι. Η πρώτη με την ενοχοποίηση τους ως εν δυνάμει μολυσματικούς. Η δεύτερη με χαρακτηρισμό τους ως απειλή της δημόσιας ασφάλειας. Πόσο ανασφαλείς αισθάνονται πια οι δημόσιες και οι πολιτικές αρχές του τόπου τούτου?

Τι τους ενοχλεί στους επιστήμονες υγείας οι οποίοι “χθες ήταν ήρωες” και σήμερα είναι στους δρόμους αντί να βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς? Μήπως το παράδειγμα του σθένους και της αποφασιστικότητας?

Μήπως η δύναμη των πεποιθήσεων ως πυξίδα αντίστασης στο παράλογο? Ή ο αγώνας ο οποίος δε χωράει σε διάφορους χαρακτηρισμούς των συστημικών μέσων νάρκωσης των ανθρώπινων εγκεφάλων?

Οι επαγγελματίες υγείας δεν παραβιάζουν δικαιώματα κανενός. Δεν τρομοκρατούνται από κλιμακούμενη κρατική καταστολή του λαού. Δεν συμβιβάζονται με αντιδημοκρατικές πρακτικές και μέτρα. Ωθήθηκαν από παράλογες αποφάσεις νοσηρών πολιτικών υγείας στους δρόμους, στις μάχες και στην υπεράσπιση της αξιοπρέπειας τους. Θα παραμείνουν στους δρόμους για τα δικαιώματα του κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου πολίτη και επιστήμονα.

Θα επιμείνουν στους αγώνες δίνοντας παράδειγμα αντίστασης στην φίμωση και τον εκφοβισμό.

Δε μπόρεσαν λόγω Πάπα στο Πάρκο?

Μπορούν λόγω ιστορίας και ελευθερίας στο Θησείο!

bottom of page