top of page

ΘΗΣΕΙΟ: 4.12.21 ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ




Γράφει ο ιατρός: Δημήτριος Ευθυμιάδης


To Σάββατο 4.12.2021 οι Υγειονομικοί πραγματοποίησαν την συνάντηση της εβδομάδας τους άτυπα. Με μια ευελιξία και συντονισμό προσπεράσανε κάθε εμπόδιο. Αν και το κράτος με πρόσχημα την επίσημη επίσκεψη του Πάπα εξέδωσε ονομαστικό απαγορευτικό συνάθροισης στο Πάρκο ελευθερίας (δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και αφού με μια έκτακτη σύσκεψη στις 16:05 (έγινε εναλλακτικό κάλεσμα από τους Υγειονομικούς στο Θησείο) η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε δεύτερο απαγορευτικό κίνησης για πορείες έξω από το αρχικά όρια της απαγόρευσης οι διοργανωτές της συγκέντρωσης δεν υπέκυψαν σε εκφοβισμούς.

Το πλήθος ήταν πολλαπλάσιο από ποτέ.

Οι επίσημοι ομιλητές συντάχθηκαν με τα δίκαια αιτήματα των Υγειονομικών και πήραν ξεκάθαρη θέση ενάντια στην υποχρεωτικότητα των ιατρικών πράξεων. Αφού δεν ήταν εφικτή η νόμιμη ειρηνική πορεία η οποία μέχρι τώρα πάντα έχει διεξαχθεί, η συγκέντρωση μετατράπηκε σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στην οποία δόθηκε βήμα και λόγος σε ενδιαφερόμενους δημοκράτες πολίτες.

Επιχειρήθηκε προβοκάτσια από μια μικρή ομάδα νεαρών.

Αίσθηση προκάλεσε ότι τα οχήματα των ειδικών δυνάμεων παρά την αρχική τους παρουσία στον τόπο την ώρα που διαδραματίστηκαν τα μικρής εμβέλειας επεισόδια αναχώρησαν και αντικαταστάθηκαν από ομάδες με μοτοσυκλέτες.

Αντιθέτως η αρχική ομάδα των απλών αστυνομικών με τον επικεφαλής αξιωματικό εξαρχής περιφρούρησαν τη συγκέντρωση. Οι Υγειονομικοί μέσα στις έκτακτες και περίπλοκες συνθήκες πέτυχαν απόλυτα το στόχο τους σε συνεργασία με όλους τους πολίτες δίνοντας θάρρος και παράδειγμα για αντίσταση σε αντισυνταγματικές και αυταρχικές πρακτικές του κράτους.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO







ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ: τα νέα της γαλέρας


Μαρία Στρατάκη: Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου ΕΚΑΒ















bottom of page