top of page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Σε συνέχεια του τελευταίου δελτίου τύπου όπου αναφερθήκαμε εκτενώς στις μεθόδους που μεταχειρίζεται το σύστημα προκειμένου να σπάσει τη συνοχή του υγειονομικού κινήματος.


Σε συνέχεια του τελευταίου δελτίου τύπου όπου αναφερθήκαμε εκτενώς στις μεθόδους που μεταχειρίζεται το σύστημα προκειμένου να σπάσει τη συνοχή του υγειονομικού κινήματος, θα εστιάσουμε στην εντεινόμενη προσπάθεια εκ μέρους του συστήματος ταύτισης του αγώνα μας με τον ακροδεξιό χώρο.


Καθ’ όλη τη χρονική περίοδο κατά την οποία η χώρα μας πορεύεται σιδεροδέσμια της μνημονιακής ατζέντας, το σύστημα επιχειρεί με ποικίλους τρόπους να διαλύσει τις κατά καιρούς εμφανιζόμενες πρωτοβουλίες- κινήσεις πολιτών από τις οποίες διαφαίνεται μια προοπτική περαιτέρω αφύπνισης του κόσμου και συσπείρωσης της κοινωνίας, εκμεταλλευόμενο τα όποια εκάστοτε αδύναμα σημεία εντοπίζει στις πρωτοβουλίες αυτές.


Το υγειονομικό κίνημα της Αττικής το οποίο αναδύθηκε εν μέσω μιας λαίλαπας νεοφιλελευθερισμού επιβαλλόμενου δια ακραίων κατασταλτικών μέτρων, συσπείρωσε άμεσα εργαζόμενους από πολυάριθμα νοσοκομεία και δομές και ξεκινώντας από μια αμιγώς εργασιακή βάση, ανέδειξε εξ αρχής το γενικότερο πρόβλημα της έλλειψης δημοκρατίας και ελευθερίας στη χώρα μας, παρουσιάζοντας έτσι ένα σαφώς πολιτικοποιημένο προφίλ.


Η έως τώρα πορεία του κινήματος φανερώνει την στελέχωσή του από συνειδητοποιημένους αγωνιστές οι οποίοι δεν κινούνται βασιζόμενοι στο θυμικό, το συναίσθημα ή την παρόρμηση, ούτε επιτρέπουν στο δεδομένο της δεινής θέσης τους να θολώνει την κρίση τους, αλλά αντιθέτως δουλεύουν μεθοδικά και στοχευμένα προς μια κατεύθυνση: την αποδόμηση του αφηγήματος της κυβέρνησης και την αφύπνιση της κοινωνίας.


Αυτές ακριβώς οι ποιότητες και τα χαρακτηριστικά σε ένα κίνημα αποτελούν μέγιστο εμπόδιο και ανάχωμα για την υλοποίηση των στόχων μιας κυβέρνησης η οποία από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ινία της εξουσίας μεταχειρίζεται το γνώριμο εργαλείο του διχασμού και της διάλυσης της κοινωνίας προκειμένου να επιβάλλει ανενόχλητα την καταστροφική ατζέντα της.


Η ύπουλη διείσδυση ακραίων στοιχείων σε κινήσεις πολιτών και η ταύτιση με τον ακροδεξιό χώρο γενικά είναι ένα χαρτί χιλιοπαιγμένο ανά τις διάφορες ιστορικές περιόδους στον κόσμο.


Κάθε φορά που μια κοινωνία σπρώχνεται προς την πλήρη εξαθλίωση, υλική και πνευματική, και σε συνδυασμό με την ντε φάκτο προδοσία από τα παραδοσιακά μετριοπαθή κόμματα, παρατηρείται το φαινόμενο της ροπής των πολιτών προς ακραίες νοοτροπίες και ιδεολογικές κατευθύνσεις. Αυτό δεν είναι απλώς ένα μοιραίο επακόλουθο, απότοκο κοινωνικοπολιτικών συνθηκών, είναι μάλλον αποτέλεσμα μεθόδευσης.


Το ίδιο το σύστημα επιστρατεύοντας σχηματισμούς με φανερές είτε και καλυμμένες πολλές φορές τις ακροδεξιές τους ιδεολογικές καταβολές υπό το προσωπείο του πατριωτισμού, ωθεί στους κόλπους των σχημάτων αυτών τους πιο αντιδραστικούς πολίτες προκειμένου να αδρανοποιήσει και να εξουδετερώσει τις υγιείς αντιστάσεις της κοινωνίας.




Στο ίδιο μοτίβο οι διατυπώσεις ισοπεδωτικών απόψεων που εντάσσουν συλλήβδην το πολιτικό γίγνεσθαι στον ακροδεξιό χώρο, ακυρώνοντας υπό αυτήν την ακραία γενίκευση το θεσμικό χαρακτήρα του κοινοβουλευτικού σώματος, ενέχουν τον ίδιο κίνδυνο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και διοχέτευσης της δράσης των πολιτών προς εξτρεμιστικές κατευθύνσεις.




Επιμελώς έως τώρα οι υγειονομικοί που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων έχουν αποφύγει τέτοιου είδους παγίδες και δεν κουράζονται να τονίζουν ξανά και ξανά ότι ουδεμία συσχέτιση επιθυμούν με ως άνω αναφερόμενους χώρους, ανεξάρτητα από το φιλολαϊκό και αντιμνημονιακό προφίλ που οι τελευταίοι ενδεχομένως λανσάρουν.




Σε αυτά τα πλαίσια οι υγειονομικοί υπάλληλοι δεν δέχτηκαν ούτε θα δεχτούν κανένα είδος βοήθειας ή ενίσχυσης ούτε καν διατύπωση ηθικής συμπαράστασης από εκπροσώπους των εν λόγω ιδεολογικών χώρων.


Όποιος παρασύρεται από τέτοιο δέλεαρ ξεχνάει ότι το πρόσωπο του φασισμού στο τέλος πάντα αποκαλύπτεται σε όλο το μεγαλείο της φρίκης του και εκδηλώνεται με τη μοναδική μορφή που αληθινά έχει: την ωμή και ανθρωποκτόνο βία.



Μετά τιμής




Οι Υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της Υποχρεωτικοτητας


Δίκτυο Νοσοκομείων/Δομών Υγείας Αττικής και ΈΚΑΒ Αθηνών

bottom of page